Beste pocketvering matras

Wanneer je op zoek bent naar de beste pocketvering matras ben je hier aan het juiste adres. In dit artikel hebben wij verschillende pocketvering matrassen laten testen door consumenten en zetten we de voor- en …

Wanneer je op zoek bent naar de beste pocketvering matras ben je hier aan het juiste adres. In dit artikel hebben wij verschillende pocketvering matrassen laten testen door consumenten en zetten we de voor- en nadelen op een rij.

Daarnaast vind je een ruim aanbod met matrassen bij verschillende partijen, waar we kijken naar de beste prijs van deze matrassen.

Je vindt op deze pagina de volgende onderwerpen:

 1. Best geteste pocketvering matrassen
 2. Wat is een pocketvering matras
 3. De voordelen van een pocketvering matras
 4. Zijn meer veringen in de matras beter?
 5. Hoe stevig zijn pocketveren matrassen
 6. Is een pocketvering matras een goede matras wanneer je vaak last van je rug hebt?

Best geteste pocketvering matrassen

 

Wat is een pocketvering matras

Een pocketveringmatras is gemaakt van losse pocketveren. Elke pocketveer is ingesloten in een eigen stoffen zak. Elke veer werkt onafhankelijk van elkaar en reageert alleen op de druk die op dat gebied wordt uitgeoefend. Dit resulteert in een grotere mate van persoonlijke ondersteuning en respons voor elke persoon die op de matras slaapt.

Pocketveren bewegen niet als een geheel, in tegenstelling tot meer traditionele open spiraalmatrassen. Dit helpt “samenrollen” te voorkomen en vermindert de overdracht van beweging naar andere delen van de matras. Elke pocketveer werkt individueel om uw lichaam correct te ondersteunen. Hierdoor is een pocketveringmatras vooral voordelig als:

 • Jij en je partner hebben een verschillend gewicht
 • Je hebt de neiging om de hele nacht te woelen en draaien

De voordelen van een pocketvering matras

Pocketveringmatrassen zijn een fantastische keuze als u op zoek bent naar een matras met uitzonderlijk comfort en ondersteuning. Hieronder hebben we enkele van de grote voordelen van binnenveringsmatrassen op een rij gezet:

 • Geen bewegingsoverdracht bij het slapen met een partner
 • Consistente stevigheid over de hele matras, nacht na nacht
 • Volledige lichaamsondersteuning terwijl u slaapt
 • Rustgevende drukverlichting voor uw gewrichten

Hieronder kijk je een video over de verschillende voor- en nadelen van een pocketveren matras.

Zijn meer veringen in een matras beter?

Het veeraantal van een matras verwijst naar het aantal pocketveren in elke matras. Dit cijfer zie je vaak terug in de matrasnaam.

Pocketveren dragen bij aan de ondersteuning en stevigheid die u van uw matras voelt. Bovendien speelt de spanning (ook wel “gauge” genoemd) van de veren een rol bij het bepalen van de algehele stevigheid van de matras.

Het is echter belangrijk op te merken dat pocketveren slechts één element van de matras vormen. De comfortlagen, zoals traagschuim of natuurlijke vullingen, hebben ook invloed op het algehele gevoel van uw matras.

Meer pocketveren betekent niet noodzakelijkerwijs dat je matras comfortabeler of steviger is. In plaats daarvan zal een grotere dichtheid van pocketveren uw lichaamsgewicht over meer veren ondersteunen en een grotere mate van respons bieden op uw individuele bewegingen terwijl u slaapt.

Om je te helpen beslissen, raden we je aan om te lezen wat onze andere klanten te zeggen hebben over onze pocketveringmatrassen. Ga gewoon naar ons assortiment pocketveringmatrassen en bekijk de individuele klantbeoordelingen van Reevoo voor meer informatie!

Hoe stevig zijn pocketveren matrassen?

Zoals alle matrassen zijn pocketveringmatrassen verkrijgbaar in verschillende hardheden. Hoewel we een groot assortiment stevige pocketveringmatrassen hebben, hebben we ook zachtere pocketveringmatrassen! Ontdek ons assortiment pocketveringmatrassen, met maximaal zes hardheidsgraden waaruit u kunt kiezen:

 • Zachte tot medium pocketveringmatrassen
 • Medium pocketvering matrassen
 • Medium tot stevige pocketveringmatrassen
 • Stevige pocketvering matrassen
 • Extra stevige pocketveringmatrassen

Is een pocketvering matras een goede matras wanneer je vaak last van je rug hebt?

Een pocketveringmatras kan een goede optie zijn als je last hebt van een slechte rug. Omdat elke pocketveer onafhankelijk reageert op het lichaamsgewicht, kan deze de juiste uitlijning van de wervelkolom beter ondersteunen dan een open spiraalmatras (standaard binnenvering).

Het is echter ook belangrijk om rekening te houden met factoren zoals de algehele stevigheid van de matras, of de matras orthopedisch is en de comfortlagen van de matras. Deze dragen allemaal bij aan het bieden van de juiste ondersteuning en rugzorg die u nodig heeft.

Mogelijk vindt u de volgende adviespagina’s nuttig:

 • Slaaptips voor een slechte rug
 • Wat is een orthopedisch matras?
 • Welke matrashardheid past bij mij?

Leave a Comment